I Laxne har nästan alla sjöutsikt...

Laxne sett från sjön Klämmingen

Välkommen till vår webbsida

Denna bild är skapad av konstnären Kerstin Pettersson och är avsedd att fungera som välkomstskylt vid infarterna till Laxne. Trafikverket har dock till vidare sagt nej till skylten med motiveringen att den kan störa uppmärksamheten.
Om det tycker vi inte.
Laxne är vackert beläget vid den långsmala sjön Klämmingen cirka 17 km norr om Gnesta. Här bor drygt 140 personer på helårsbasis och på sommaren ökar invånarantalet tack vare alla sommarstugor.
Sjön Klämmingen inbjuder till bad och båtturer. Under sommarhalvåret får Laxne mängder av tillfälliga besökare, inte minst kanotister. Vinterhelger passerar friluftsfolk på långfärdsskridskons "Riksetta".

2004 fick Laxne en ny skola. Idag finns här årskurs F-5, här går idag lite mindre än 50 elever. Här inryms även förskolan Gläntan. Skolans vackra och rymliga idrottssal ger bygdens folk möjlighet till motion.

Laxne gamla skola som ligger på höjden strax intill vägsskälet Gnesta, Björnlinda, Mariefred ägs numera av föreningen Laxnegården och drivs som föreningslokal, konferenslokal eller festlokal.

För Laxnebornas egen kommunikation finns Mariefredsvägen, väg 223 och där trafikerar buss mellan Gnesta och Läggesta. På dessa stationsorter finns täta och snabba tågförbindelser till Stockholm — och även västerut.

För att finna ett mysigt värdshus behöver man inte åka längre än till Skottvångs Gruva. Förutom mat med finess erbjuds besökaren så gott som varje helg musikarrangemang, men även teater och andra kulturella aktiviteter.
En presentaffär öppnades också i mars 2009.

Idag väntar ett antal byggklara tomter med vacker sjöutsikt i Spårbackenområdet på att befolkas av människor med längtan till en lantlig miljö.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

17.09 | 16:00

Tack för att vi fick låna lokalen för loppis dag. Som tack för det går inkomsten för fika försäljningen oavkortat till föreningen. 515Hälsn Lotta

...
09.12 | 19:34

Tackar, alla medverkande, för en vacker, god och stämningsfull adventsfika!t

...
20.10 | 13:59

Kolla in vår nya sida SPORTBAREN

...
20.10 | 12:01

Välkommen till Laxnegården
för att prova på
hjärt- och lungräddning
söndag 28 oktober
mellan kl. 12:00 - 15:00
Räddningstjänsten bjuder på kaffe och kaka

...
Du gillar den här sidan